Zwangere vrouw wordt zwanger mens

Een koppel op zes heeft geen seks tijdens zwangerschap
Verplichte anticonceptie niet wenselijk

Copyright Wikimedia Commens

Zwangeren mogen geen vrouw genoemd meer worden, maar ’zwanger mens’. Dat bepleit Engeland bij de Verenigde Naties.

Het voorstel van het Foreign and Commonwealth Office stelt de term “zwangere mensen” voor om te voorkomen dat “transgendere mensen die een kind ter wereld brengen” uitgesloten worden, meldde The Sunday Times.

De term ’zwangere vrouwen’ sluit namelijk transgenders uit die zwanger kunnen worden, zo is de redenering. De Engelsen willen nu dat de tekst van het mensenrechtenverdrag wordt aangepast. In het land zelf is woedend gereageerd op de totaal doorgeslagen politieke correctheid.

Een reeks basisscholen in Groot-Brittanië heeft gender-neutrale uniformen geïntroduceerd om tegemoet te komen aan kinderen die twijfelen over hun genderidentiteit.

Een zwangerschap van een transgender, waarbij een man een werkende baarmoeder krijgt, komt zeer zelden voor. In Engeland zijn er maar twee gevallen bekend, zo schrijft de Times. Als het aan Groot Britannië ligt, komt in het verdrag ’pregnant people’ te staan.

De natuur heeft het goed geregeld: een man zorgt voor de bevruchting en een vrouw raakt zwanger en baart het kind. De man zorgt voor vrouw en kind door op voedseljacht te gaan (tenminste, dat was de oorspronkelijke bedoeling). We zien dit nog steeds terug in de bouw van het lichaam: mannen bezitten meer spierweefsel om te kunnen jagen, vrouwen bezitten meer vetweefsel dat als doel heeft een eisprong te stimuleren en zwanger te raken.

Voor een zwangerschap is een baarmoeder nodig. Zonder baarmoeder overleeft een bevruchte eicel niet. Denk maar eens aan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, waarbij de bevruchte eicel zich buiten de baarmoeder nestelt, vaak in de eileider. Het vruchtje is ten dode opgeschreven. Daarnaast is er nog iets nodig: een eicel. Vrouwen bezitten velen eicellen, waarvan maandelijks één (of soms twee) tot rijping komt. Een man bezit geen eierstokken, geen eileiders en geen baarmoeder. Praktisch gezien is het voor een man onmogelijk om zwanger te worden.

In Portland, in de VS, verwacht een getrouwd homokoppel hun eerste biologische kind samen. Trystan Reese, een 34-jarige transgenderman, is zwanger en bevalt deze zomer van een zoon. Opvallend, de zwangere man toont zich aan de buitenwereld met bolle buik…én baard.

Hoe kan het dat een transgender met de uiterlijke kenmerken van een man zwanger wordt? “De voorwaarde is dat de transgenderman nog steeds eierstokken, een baarmoeder en vrouwelijke geslachtsdelen heeft”

Bronnen

https://www.telegraaf.nl/nieuws/881996/zwangere-vrouw-wordt-zwanger-mens

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zwangerschap/112470-kan-een-man-zwanger-zijn.html

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2994352

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/10/23/call-expectant-mothers-pregnant-people-government-suggests/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge